kafinfo КАФЕДРА ІНФОРМАТИКИ

6 вересня 2015 року в Харкові вчетверте проведено масштабний соціальний захід з популяризації науки для дітей та молоді «Наукові пікніки» у рамках україно-польського проекту «Наукові пікніки в Україні» за підтримки Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради, Харківського міського центру дозвілля молоді.

Формат «Наукових пікніків», що цього разу зібрав понад 20 тисяч глядачів, передбачає насичену інтерактивну наочну програму, яка «простими словами пояснює складні наукові речі» (макети, досліди, головоломки, роботи, дрони, динамічні моделі тощо), а також активне залучення відвідувачів, насамперед школярів різного віку, до співучасті в експериментах, майстер-класах, іграх та конкурсах, спрямоване.

У заході прийняли участь провідні вищі навчальні заклади та науково-дослідні установи нашого міста, організації по роботі з дітьми і молоддю, громадські й культурні об’єднання, які працюють в таких галузях знань як військова справа, інформатика, історія, математика, медицина, робототехніка, фармація, фізика, хімія тощо. Активну участь у проведенні пікніка взяла кафедра інформатики нашого університету, зокрема викладачі Пікалова В.В. і Столбов Д.В. Наукові заходи вони поєднали з профорієнтаційною роботою, зібравши для бесіди тих школярів, хто не уявляє свого життя без сучасних ІКТ та Інтернету і бажає стати висококваліфікованим ІТ-фахівцем. Важливою складовою у проведені профорієнтаційної роботи став діалог з батьками юних знавців сучасних інформаційних технологій, що дало можливість розширити формат бесіди і докладно висвітлити перспективність набуття фахової підготовки з інформатики в нашому університеті.

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить