kafinfo КАФЕДРА ІНФОРМАТИКИ

23 вересня на кафедрі інформатики було проведено перший у поточному навчальному році науково-методичний семінар. Семінар був присвячений проблемі створення якісних тестів. Доповідачем виступив доцент кафедри вищої математики Національного педагогічного університету імені М. Драгоманова, кандидат фізико-математичних наук Школьний Олександр Володимирович. У семінарі прийняли участь доктор педагогічних наук Раков  С.А., викладачі кафедри інформатики і студенти 3-го курсу спеціальності «Інформатика». У доповіді розглядалася низка актуальних питань щодо якості тестових матеріалів, культури їх підготовки, якості оцінювання й інтерпретації результатів тестувань тощо.

Варто відзначити, що наш гість Школьний О.В. є автором не тільки багатьох статей, присвячених проблемам ефективного застосування тестових технологій у навчанні математики, а й розробником оригінальних тестових завдань, зорієнтованих на оцінювання рівня навчальних досягнень учня з математики і на виявлення його математичних здібностей. Олександр Володимирович є членом авторського колективу, який зробив відчутний внесок у становлення вітчизняної культури освітніх вимірювань, створивши найбільш авторитетну в Україні бібліотеку навчально-методичних матеріалів із підготовки до системи ЗНО і ДПА. Навчальні посібники «Повний курс математики в тестах», «1001 варіант тестових завдань до ЗНО + відповіді» та інші користуються великим попитом як серед старшокласників, так і серед учителів і допомогли багатьом добре підготуватися (або підготувати) до ЗНО з математики.

 

Семінар пройшов з успіхом, цікава й змістовна доповідь викликала багато запитань. Варто відзначити, що наші студенти були уважними й активними учасниками семінару.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить