kafinfo КАФЕДРА ІНФОРМАТИКИ

26 листопада 2015 року на кафедрі інформатики відбулося секційне засідання в рамках тринадцятої студентської науково-методичної конференції «Наумовські читання», присвяченої 90-річчю від дня народження М.А.Жихаря.

Тема секційного засідання – ІКТ: нові тенденції освітніх застосувань.

На засіданні були присутні студенти 3-5 курсів фізико-математичного факультету, викладачі кафедри інформатики, а також наші гості, які вперше завітали до нас, – студент 3 курсу факультету іноземної філології Владислав Осадько і його науковий керівник доц. О.І. Башкір.

Багато цікавих доповідей цьогоріч представили магістранти кафедри інформатики за темами своїх випускних робіт. Так, Яна Каленіченко розкрила значення та роль криптографії у сучасному світі. Анастасія Лисенко провела порівняльну характеристику засобів створення інфографіки. Михайло Уманський розкрив поняття «Розподілені системи контролю версій», охарактеризував їх призначення й функції. Олексій Осипенко розповів про розробку комп’ютерних ігор як засобу підвищення інтересу старшокласників до програмування. Артем Цеханський проаналізував освітні можливості технології скрайбінгу.

 

Не менш цікавими доповідями представили свої наукові пошуки студенти третього й четвертого курсів. Так, Ірина Літкевич присвятила свою доповідь красі математичних ідей у творчості М.К.Ешера. Ярмошко Світлана й Сапенко Анна ознайомили слухачів з математичними підвалинами комп’ютерної мультиплікації. Чан Тхієн Лок висвітлила експоненціальну залежність у моделях реальних процесів. Віталій Глушич охарактеризував онлайн-сервіси для вивчення мови програмування Python. Владислав Яременко представив ігрові онлайн платформи для опанування мов програмування. Цікавою виявилась доповідь гостя конференції Владислава Осадько, присвячена питанням використання метамови в комунікативній діяльності педагога.

Секційне засідання тривало понад 3 години, проте ніхто не поспішав його покинути. Усі доповіді були вислухані з інтересом, аудиторія вивила активність і допитливість – було чимало запитань, коментарів, дискусій.

Сподіваємося, що кожен присутній збагатив свої знання та уявлення, отримав неабияке задоволення й емоційний заряд. Висловлюємо щиру подяку усім учасникам засідання – студентам і викладачам, доповідачам і слухачам, науковим керівникам і зацікавленим колегам, завдяки яким відбулася така цікава подія в науковому житті кафедри і факультету.

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить