kafinfo КАФЕДРА ІНФОРМАТИКИ

Колгатін Олександр Геннадійович

Щиро вітаємо з 50-річним ювілеєм декана фізико-математичного факультету, професора кафедри інформатики, доктора педагогічних наук Колгатіна Олександра Геннадійовича.

Олександр Геннадійович працює на кафедрі інформатики Харківського педагогічного інституту ім. Г. С. Сковороди з 1993 року. За ці роки він пройшов шлях від викладача до професора кафедри і декана фізико-математичного факультету. У 1995 році успішно захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук, у 1998 році йому було присвоєне вчене звання доцента по кафедрі інформатики. У 2011 році захистив докторську дисертацію на тему «Теоретико-методичні засади проектування комп'ютерно орієнтованої системи педагогічної діагностики майбутніх учителів природничо-математичних спеціальностей» і в 2012 році став професором кафедри інформатики. У 2015 році Олександр Геннадійович був вибраний на посаду декана фізико-математичного факультету.

За період плідної науково-педагогічної роботи ним було опубліковано близько 150 наукових праць, серед них шість навчальних посібників, монографія. У науковому доробку Олександра Геннадійовича на особливе відзначення заслуговує серія ґрунтовних статей з проблем побудови автоматизованих систем педагогічної діагностики, що сприяло становленню його наукового авторитету в цій галузі. Олександр Геннадійович є членом двох спеціалізованих учених рад, членом журі Всеукраїнських олімпіад з інформаційних технології, ініціатором і виконавцем науково-дослідних робіт на замовлення Міністерства науки і освіти України.

Олександр Геннадійович користується авторитетом серед викладачів і студентів факультету, які поважають його професіоналізм, відповідальність, принциповість, вимогливість.

Кафедра інформатики для Олександра Геннадійовича не є просто місцем роботи. Саме на кафедрі він знайшов свою долю – його дружиною стала наша викладачка Лариса Сергіївна, разом з якою вони виховують доньку і сина, вирішують безліч непростих проблем сімейного життя. Олександр Геннадійович є турботливим і вірним чоловіком, другом і батьком.

Бажаємо нашому ювілярові здоров’я і наснаги, щастя й радості в сімейному колі, подальших успіхів у науковій, педагогічній та організаційно-управлінській діяльності на факультеті.