kafinfo КАФЕДРА ІНФОРМАТИКИ

1 березня на кафедрі інформатики пройшов семінар на тему «Впровадження елементів STEM-освіти в навчальний процес закладівзагальної середньої освіти».

У роботі семінару взяли участь 30 учителів інформатики шкіл Московського району, а також викладачі кафедри.

Під час вступу д.пед.н., декан фізико-математичного факультету Пономарьова Н.О. ознайомила учасників з інноваціями на факультеті, запровадженими у 2019 році спеціальностями та особливостями прийому абітурієнтів у 2019-2020 навчальному році.

Найбільшу жвавість викликала вправа, організована Андрієвською В.М., професором кафедри, щодо виконання у групах практичного елемента STEM-проекту. Учасники поєдналися у групи, кожній групі надано комплекти газет, скотч та ножиці, і за 8 хвилин групи придумали й реалізували власні ідеї створення звичайного столу. Кожна розробка перевірялася на стійкість та міцність, а підчас подальшого обговорення можливих варіантів реалізації ідеї учителі дійшли висновку про можливість реалізації подібного проекту в своєму навчальному закладі. Віра Михайлівна познайомила учасників з реальними STEM-проектами для школярів різного віку, акцентувала увагу на виборі тематики STEM проекту, значимості всіх етапівреалізації проекту. Звичайно, інтерес в учителів викликали продемонстровані новітні технічніпристрої, які добре було би застосовувати в STEM-проектах – 3D принтер, 3D-ручки, конструктори, MakeyMakey тощо.

Гарні висловлювання учителів та їх впевненість у корисності STEM проектів дарує надію на їх практичневтілення у школах Московського району нашого міста.