kafinfo КАФЕДРА ІНФОРМАТИКИ


Компанією Google в рамках освітніх ініціатив було запропоновано курс Power Searching with Google, розрахований на користувачів Google і спрямований на те, щоб навчити їх ефективним методам знаходження потрібної інформації із застосуванням спеціальних пошукових інструментів. Апробація курсу вперше проходила в липні цього року. Близько 200 тисяч користувачів з усього світу отримали сертифікати Google. Аналіз результатів проведеної апробації дав змогу розробити вдосконалену версію курсу, яку було запущено в жовтні.

Курс Power Searching with Google складається з 6 етапів, кожен з яких містить 4-5 міні-уроків, розрахованих приблизно на 50 хв. Урок починається з перегляду відео, у якому доктор Ден Рассел (або запрошений експерт) розповідає про інструменти пошукової системи Google і на цікавих прикладах демонструє їх ефективне використання, а далі слухачам пропонується виконати цикл завдань на закріплення матеріалу. Навчання включає також участь у відео-конференціях, на яких можна задати питання експертам і дізнатись про можливості Google, що виходять за рамки курсу. Щоб отримати сертифікат заслуженого «Гуглсьочера», потрібно пройти два тести, виконати правильно не менше 70% завдань у кожному з них.

Валентина Валеріївна Пікалова, яка веде курс «Комп'ютерно-орієнтовані системи навчання», організувала в рамках вивчення цієї дисципліни залучення студентів груп 4ІА та 4ІМ до проходження курсу Power Searching with Google. Переважній більшості студентів вдалося успішно пройти всі етапи навчання й отримати сертифікати. Зараз студенти груп 4ІА та 4ІМ працюють над адаптацією матеріалів курсу для україно- та російськомовних користувачів. На цей час вже можна ознайомитися зі стислим викладом змісту курсу українською мовою.

Автори Power Searching with Google зараз готують до виходу новий курс наступного рівня складності, запуск якого заплановано на кінець року.

Для тих, хто бажає підвищити рівень своїх пошукових навичок, рекомендуємо наступні матеріали:

1. Гугли как Шерлок, или что я узнал, закончив курс Power Searching with Google
2. Power Searching Quick Guide

3. Поради та підказки щодо пошуку
4. Довідник з курсу Power Searching with Google

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить