kafinfo КАФЕДРА ІНФОРМАТИКИ

16-17 березня 2013 року в Києві відбувся Національний фінал Всеукраїнського чемпіонату «Золотий байт», що був започатковано Комп'ютерною академією "ШАГ" у 2008 році й за мету має підтримати творчу молодь України, надати популярності застосуванню інформаційно-комунікаційних технологій у всіх сферах життя людини. Партнерами чемпіонату Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації, Департамент освіти і науки, молоді та спорту КМДА, а також такі відомі компанії як Microsoft, Adobe, Intel, Інком, InterSystems та інші.

Цьогорічний чемпіонат проходив під гаслом: "Нові технології - нові можливості" й учасники виступали у багатьох номінаціях: "магістр проектів", "мобільні технології", "кібермайстер", "навігатор мереж", "кліпмейкер", "папарацці", "веб-майстер", "юний джедай", "WindowsPhoneJazz", "Windows 8 Jazz", "NoSQL Эксперт".

Студенти Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди взяли активну участь у конкурсі. Представляли свої роботи на національному фіналі у Києві студенти фізико-математичного факультету спеціальності «Інформатика» Шипілов Артем і Сальніков Сергій - переможці регіонального чемпіонату .

Щиро вітаємо з ІІ місцем у номінації «Windows Phone Jazz» студента 4 курсу спеціальності «інформатика-англійська мова» Сальнікова Сергія. У своїй роботі «Розробка мобільного додатку підтримки вивчення англійської мови» він розробив програмне забезпечення для мобільного телефону, яке призначене для вивчення лексики з різних тем англійської мови. Дуже важливим в розробленому додатку є 4 режими перевірки знань, кожен з яких передбачає проходження 10 завдань, які генеруються випадковим чином зі слів, що знаходяться у особистому словнику. По завершенню вправи будь якого з режимів на екран виводиться оцінка у відсотках.

Артем Шипілов на чемпіонаті у номінації "Магістр проектів" представляв роботу "Розробка автоматизованого середовища підтримки проведення он-лайн олімпіад з інформатики для учнів загальноосвітніх закладів". Розроблене середовище призначене для практичного використання у проведенні Інтернет-олімпіад серед учнів загальноосвітніх шкіл з метою залучення школярів до опанування основами програмування. Система являє собою перспективний програмний засіб, який може бути змінений під потреби певного навчального закладу.

Бажаємо Сергію та Артему успіхів у навчання та великих перемог у майбутньому.

Salnikov_diplom_2_etap_ Foto_konkurs_zolotoy_byte_2_01

Foto_konkurs_zolotoy_byte_2_03

 

Добавить комментарий


Защитный код
Обновить