kafinfo КАФЕДРА ІНФОРМАТИКИ
4 березня 2017 року у стінах Харківського педагогічного ліцею №4 відбувся ІІ районний педагогічний квест. У квесті приймали участь учні 11 шкіл Київського району. Запрошеними гостями цього заходу були студенти й викладачі Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди – кафедр інформатики, загальної педагогіки та педагогіки вищої школи, соціальної педагогіки, кафедри наукових основ управління та психології Інституту підвищення кваліфікації та перепідготовки вчителів. Кафедру інформатики представляли ст. викладач Остапенко Людмила Петрівна і студенти Сапенко Анна Анатоліївна (5М), Гусак Яна Вікторівна (4іа) та Міщик Вікторія Володимирівна (4ім).
Квест розпочався в актовому залі. Представники кафедр нашого університету привітали учасників квесту, після чого ведучі нагадали їм правила проходження квесту. Учні повинні були «робити зупинки» на «станціях» і виконувати запропоновані завдання. Наприклад, на станції «Есе» потрібно було написати есе на задану тему, на станції «Педагогічні ситуації» - виступити в ролі вчителя-теоретика, який аналізує шляхи виходу із деякої педагогічної ситуації, а на станції «Ігрова» проявити себе вчителем-практиком: упродовж 10 хвилин організувати дитяче дозвілля та провести з дітьми пізнавальні й розважальні ігри. На станції «Шкільні будні» команди мали скласти сценарій свята на задану тему, використовуючи не тільки ресурси Інтернету, але й власну творчість та креативність.
Якість виконання завдань оцінювалась у балах експертами. Перемогу здобувала команда, якій вдалося набрати найбільшу суму балів. У ролі експертів виступали представники університетських кафедр. Кафедрі інформатики випало оцінювали роботу учасників квесту на станції «Шкільні будні».
Після того як команди відвідали всі станції, учасники знову зібралися в актовому залі для підбиття підсумків квесту. Всі учні отримали сертифікати та солодкі призи.
Слід відмітити, що найгучнішою, найвеселішою та самою доброю була визнана станція «Ігорова». Хоча маленькі учні 1-2 класів і відчували себе як експерти по розвагам та іграм, але з задоволенням залучалися до веселих пригод, які їм пропонували команди. Гучними оплесками, сміхом, криком та тупотінням дітлахи обирали, кому вони віддали серце, хто отримає «Приз дитячих симпатій».
З задоволенням слід відмітити як дружно працювали команди,як підтримували один одного, з якою повагою відносились до учасників власної команди та інших команд.
Дякуємо колективу Харківського педагогічного ліцею №4 за запрошення та можливість бути причетним до такого свята педагогічної творчості та майстерності. З нетерпінням очікуємо продовження – наступного ІІІ педагогічного квесту.

Автори: Міщик Вікторія Володимирівна, Гусак Яна Вікторівна