kafinfo КАФЕДРА ІНФОРМАТИКИ

ІНФОРМАТИКА – це наука майбутнього, яка перетворює сьогодення.
Фахівці у галузі інформатики є і будуть затребувані у різних галузях науки, освіти, виробництва. Навчання на спеціальності «Інформатика» в нашому університеті дає студенту змогу набути ґрунтовних знань з теоретичних основ інформатики, основ мікропроцесорної техніки, основ інформаційних систем, основ штучного інтелекту, оволодіти сучасними й перспективними мовами програмування, комп’ютерною графікою, Web-дизайном, набути практичних умінь комп’ютерного моделювання, створення засобів мультимедіа, проектування сайтів, конструювання електронних навчальних ресурсів, розробки систем комп’ютерної діагностики і т.ін.
Навчальний процес з інформатичних дисциплін забезпечується кафедрою інформатики, склад якої сформований з молодих і енергійних викладачів, серед них 3 доктори наук, 5 професорів. Кафедра ініціює і активно розвиває міжнародні зв’язки, залучаючи до цієї роботи студентів. На кафедрі функціонують Центр Міжнародного Інституту GeoGebra і філія кафедри ЮНЕСКО в Україні, організовано роботу англомовного клубу «Science around us». Навчання відбувається у спеціалізованих аудиторіях з відповідним обладнанням і побудовано таким чином, щоб студент отримав досвід самостійної навчальної, науково-дослідницької і творчої роботи.
Серед студентів кафедри 17 переможців Всеукраїнських олімпіад з інформатики, багато призерів конкурсів студентських наукових робіт, авторів наукових публікацій, учасників студентських науково-практичних конференцій Всеукраїнського і Міжнародного рівня. Випускники кафедри успішно працюють як на освітянській ниві – у школах, гімназіях, коледжах, вищих навчальних закладах, в системі дистанційної освіти, так і в різних установах і фірмах, де потрібні програмісти, системні адміністратори, фахівці з комп’ютерних технологій.